fbpx
Mondverzorging

Witte slierten in je mond na het tandenpoetsen?

By 12 april 2019 No Comments

Herken jij dit? Je hebt net je tanden gepoetst en een tijdje daarna zitten er opeens allemaal witte vliesjes en sliertjes in je mond. Heel vervelend. En je bent dus niet de enige! Maar hoe los je dat op? Die witte slierten en velletjes zijn een belangrijk signaal dat je niet moet negeren. In deze blog leg ik uit wat die velletjes zijn en hoe je dat kunt oplossen.

Wat zijn witte slierten in je mond na het tandenpoetsen

De witte sliertjes of vliesjes in je mond zijn eigenlijk loslatende cellen van je wangslijmvlies of lipslijmvlies. De huid in je mond raakt daardoor beschadigd. Die loslatende cellen worden veroorzaakt door een allergische reactie op chemicaliën die in je tandpasta zitten. Je wangslijmvlies laat dus los door je chemische tandpasta!

Hoe voorkom je witte slierten in je mond na het tandenpoetsen

In reguliere tandpasta kunnen verschillende chemicaliën zitten die deze allergische reactie kunnen veroorzaken, zoals:

  • Fluoride
  • Natriumlaurylsulfaat
  • Chemische smaakstoffen
  • Propylene glycol
  • Cocamidepropul betaine
  • Sodium benzoate
  • Benzoic acid
  • Sorbitan sesquiloleate
  • Whitening ingrediënten zoals peroxide

Als je last hebt van loslatende sliertjes of velletjes in je mond ben je dus allergisch voor één of meerdere ingrediënten van de tandpasta die je gebruikt.

Wat is een oplossing voor witte slierten in je mond na het tandenpoetsen?

De oplossing is simpel: Stap over op een andere tandpasta! Bijvoorbeeld een tandpasta zonder chemische ingrediënten. Een tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten verkleint de kans op een allergische reactie flink, omdat deze geen chemicaliën bevatten die een reactie kunnen uitlokken. Als je geen witte sliertjes meer hebt na het tandenpoetsen weet je zeker dat je voor die tandpasta niet allergisch bent.

De natuurlijke tandpasta van My Magic Mud

Een goed alternatief voor als je allergisch bent voor de chemicaliën in tandpasta is de 100% natuurlijke tandpasta van My Magic Mud. Deze bevat geen chemicaliën, maakt je tanden zichtbaar witter en zorgt voor een schone mond en frisse adem. Bewezen effectief en veilig voor dagelijks gebruik.

Bestel HIER direct My Magic Mud en voorkom allergische reacties!

Leave a Reply