fbpx
Geen categorie

Wintergreen, groen plantje met geneeskrachtige eigenschappen

By 28 juni 2019 No Comments

My Magic Mud Actieve kool tandpasta is er sinds kort ook in de fris-zoete smaak Wintergreen! Een echte kinder favoriet. Maar weet jij eigenlijk waarom wij Wintergreen in onze tandpasta doen? Wintergreen is namelijk niet alleen lekker fris, maar ook een heel nuttig plantje. Met allerlei geneeskrachtige eigenschappen.

Groen in de winter

Wintergreen is een klein plantje met rode besjes dat het hele jaar door mooie groene blaadjes heeft. Aan die winterse groene blaadjes heeft het zijn naam ‘Wintergreen’ te danken. In het Nederlands noemen we dit plantje Bergthee en de officiële Latijnse naam is Gaultheria procumbens. Hij groeit vooral in Noord-Amerika, waar het dan ook veel wordt gebruikt voor allerlei doeleinden.

Wintergreen thee en ijs

Het Wintergreen plantje heeft een heerlijk frisse en aromatische geur, die een beetje lijkt op pepermunt of groene munt. Het is echter geen familie van de munt. De rode besjes zijn eetbaar en ook de blaadjes kunnen worden gebruikt. De essentiële olie wordt door middel van fermentatie uit de blaadjes gehaald. In de regio waar het plantje vandaan komt, wordt het verwerkt in allerlei eten en drinken. Zoals kruidenthee, kauwgom en zelfs snoepjes en ijs! Onze tandpasta smaak Wintergreen is in Amerika dan ook de grote favoriet bij kinderen.

De geneeskracht van Wintergreen

De Indianen maakten heel lang geleden al gebruik van dit geneeskrachtige plantje door er medicinale thee van te trekken. Het wordt gebruikt bij rugpijn, reuma, koorts en hoofdpijn. Wintergreen heeft een sterke pijnstillende anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking. Daarom doen wij het in onze tandpasta: het doodt mondbacteriën, werkt goed tegen ontstekingen van je tandvlees en de munt-achtige smaakt zorgt voor een frisse adem!

Natuurlijke tandpasta zonder munt

Omdat Wintergreen geen familie is van de muntplanten pepermunt en groene munt (spearmint), is tandpasta met Wintergreen bij uitstek geschikt voor mensen die geen munt willen gebruiken. Omdat ze bijvoorbeeld een allergie hebben, of homeopathische medicijnen gebruiken die kunnen worden tegengewerkt door munt. Wil je dus een natuurlijke tandpasta zonder munt gebruiken? Kies dan voor een tandpasta met Wintergreen.

My Magic Mud Actieve Kool Tandpasta Wintergreen

Sinds kort is onze actieve kool tandpasta (naast de smaken Pepermunt, Spearmint en Kaneel) in Nederland ook te verkrijgen in de smaak Wintergreen. Deze tandpasta bevat essentiële olie uit de Wintergreen plant, die een ontstekingsremmende, anti-bacteriële een pijnstillende werking heeft.

Wil jij deze unieke fris-zoete smaak ook proberen? Bestel dan hier direct jouw My Magic Mud Actieve Kool Tandpasta Wintergreen of haal je tube bij één van de vele verkooppunten.

Leave a Reply