Is actieve kool veilig voor je tandglazuur?

De actieve kool die we gebruiken voor My Magic Mud is uitgebreid onderzocht in het laboratorium om er zeker van te zijn dat die volledig veilig is voor je tanden en tandglazuur. Desalniettemin kan andere actieve kool, die je bijvoorbeeld vindt in supplementen of in andere producten dan die van My Magic Mud, niet volledig veilig zijn. Dit hangt af van de kwaliteit en de grootte van de actieve kool deeltjes.

Lees hierover bijvoorbeeld deze artikelen:

Response to dentists claims over de veiligheid van actieve kool voor mondverzorging.
My Magic Mud published studies over de veiligheid van My Magic Mud voor glazuur en tanden.

Hoe gebruik ik My Magic Mud?

De meest effectieve manier om onze producten te gebruiken is het simpelweg vervangen van je huidige tandpasta met onze tandpasta. Gebruik ons tandpoeder in de avond vlak voor het slapen gaan als je tanden net die extra diepe reiniging en whitening nodig hebben.

Je hoeft niet perse beide producten tegelijk te gebruiken, maar ze werken wel goed samen. Onze tandpasta is heel gemakkelijk in gebruik en smaakt heerlijk, maar er gaat niks boven de intens ontgiftende werking van onze originele en pure tandpoeder.

We raden je aan onze tandpoeder vooral onder de douche te gebuiken, omdat het best een beetje rommelig kan worden. Maar elke verpakking bevat een gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Ben je toch al nieuwsgierig? Dan kun je hier de hilarische gebruiksaanwijzing video zien die onze Amerikaanse collega’s hebben gemaakt!

Wat is de houdbaarheid?

We verschepen alleen verse producten en de datum stempels zijn de productie-data. De gemiddelde houdbaarheid is 2 jaar na productie datum.

Is My Magic Mud veilig voor kinderen en zwangere vrouwen/vrouwen die borstvoeding geven?

Al onze producten bevatten de meest pure en schone ingredienten die er te verkrijgen zijn. We gebruiken echt alleen de hoogte kwaliteit natuurlijke en biologische ingredienten. Het is altijd belangrijk voor (aanstaande) moeders om naar hun gevoel te luisteren en/of hun arts of verloskundige te raadplegen.

My Magic Mud bevat geen fluoride en is daarom veilig voor kinderen. Kinderen zijn overigens dol op onze Wintergreen smaak (binnenkort te verkrijgen!) omdat deze lekker zoet is. Omdat we in onze tandpasta alleen ingredienten gebruiken die geschikt zijn voor consumptie, zoals kokosolie en essentiele olieen, is per ongeluk doorslikken geen enkel probleem!

Zijn jullie producten veilig voor tandprotheses en alle tanden?

Al onze producten bevatten geen peroxide of andere chemicalien en zijn daardoor zeer mild. We hebben eindeloos veel positieve ervaringen van onze klanten over de veiligheid en werkzaamheid bij tandprotheses, facings en allerlei tandcondities. Echter, onze tandproducten zijn donker van kleur, dus het is verstandig je beslissing te baseren op je eigen gezonde verstand en verwachtingen. Onze producten kunnen beter niet gebruikt worden op zeer poreuze tanden omdat de kans bestaat dat ze vlekken veroorzaken. Bij gebruik op normale tanden, zullen ze echter vlekken verwijderen en je tanden polijsten en witter maken.

Zie ook dit artikel over de de werkzaamheid van onze producten: My Magic Mud® Published Studies on efficacy of stain remove and polishing

Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?

Het duurt ongeveer 6 tot 14 dagen tot je zichtbaar resultaat hebt bij het gebruik van My Magic Mud actieve kool tandpasta en tandpoeder. Het hangt echter sterk af van wat jouw tandverkleuring veroorzaakt. Tieners en jonge mensen zien doorgaans direct resultaat.

Als je te maken hebt met tandplak en tandvlekken die zich jarenlang hebben opgestapeld, zul je waarschijnlijk ook snel resultaat zien.

Heb je last van hardnekkige wijn-, koffie- of theevlekken op je tanden, dan kan het enkele weken duren voor je optimaal resultaat hebt. Maar het resultaat gaat uiteindelijk zeker komen en hoe meer toegewijd je bent in het gebruik, hoe beter! We raden je aan om onze producten in dat geval minstens 3 keer per dag te gebruiken en onze tandpoeder bij elke douchebeurt.

Als je last hebt van gele verkleuring als gevolg van medicijngebruik of je tanden van nature een wat gelige kleur hebben, dan zullen onze producten je tanden niet direct witter maken. Er zijn echter wel veel andere voordelen die je kunt ervaren bij het gebruik ervan.

Veroorzaken jullie producten tandgevoeligheid?

Over het algemeen gesproken niet. In feit kan onze actieve kool tandpasta en tandpoeder (en dan met name de kaneel/kruidnagel variant) juist je huidige tandgevoeligheid verminderen of oplossen.

Echter, onze producten kunnen tijdens de eerst dagen van het gebruik wel wat gevoeligheid veroorzaken als je vóór het gebruik al last had van ontstekingen in je mond.

Over het algemeen komt gevoeligheid door te hard poetsen. Je bent misschien gewoon té enthousiast over onze My Magic Mud! We raden je aan voorzichtig te poetsen en een tandenborstel met zachte borstelharen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld onze bamboo tandenborstel.

Een klein aantal mensen kan gevoelig reageren op essentiele pepermuntolie, dus mocht je het idee hebben dat dit aan de hand is, dan zou je kunnen overwegen te veranderen van smaak. Het is zeldzaam, maar het gebeurt.

Hoe onderbouwen jullie de werkzaamheid van jullie producten?

Lees hier een artikel over de werkzaamheid van My Magic Mud: The Science Behind My Magic Mud® Products, geschreven door Norman Horn, Amerikaans arts.

Desalniettemin vinden dat de wetenschap uiteindelijk ècht bepaalt hoe effectief onze innovatieve producten zijn.

Lees daarom onze gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken hier: RDA & REA results (over de bewezen veiligheid voor je tanden en tandglazuur), Pellicle Stain Removal & Enamel Polishing Profile (over de bewezen werking van My Magic Mud).

My Magic Mud is overigens ook het snelst verkopende natuurlijke mondverzorgingsmerk van Amerika (lees hier: fastest selling natural oral care brand) en daar is natuurlijk een goede reden voor. J

Lees hier ook onze klant reviews.

Hebben jullie ook reviews?

Lees hier ook onze klant reviews.